UA-9294550-8

uzturvērtības aprēķināšana un uzturvērtības marķējums

Spēkā stājusies jauna pārtikas vispārējās marķēšanas regula. Tā nosaka jaunu kārtību par  informācijas sniegšanu patērētājiem. Kas ir uzturvērtības aprēķināšana, uzturvērtības marķējums, kādām prasībām tam ir jāatbilst un kā ir attēlojama pārtikas produkta uzturvērtība?

Stājoties spēkā jaunajām prasībām, pārtikas produktiem ir veicama uzturvērtības aprēķināšana un uzturvērtības norādīšana marķējumā IR obligāta! Minimāli ir jānorāda šādi lielumi:

  • enerģētiskā vērtība;
  • tauku,
  • piesātināto taukskābju,
  • ogļhidrātu,
  • cukura,
  • olbaltumvielu un
  • sāls daudzums 100 gramos vai 100 mililitros produkcijas.

Mūsu eksperti veiks uzturvērtības aprēķināšanu un sastādīs jūsu produkta marķējumu, kas atbilst jaunajām prasībām.

Droši spied uz šīs saites un mēs Tev palīdzēsim!

 

Pasuti markejumu šeit!

 

 

Uzturvērtības aprēķināšanai tiek lietota inovatīva Eiropā atzīta metode pārtikas sastāva aprēķiniem un Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādes izstrādātās, Eiropā akceptētās vadlīnijas uzturvielu ieteicamajām diennakts devām.

Papildus iepriekš minētajam veiksim jūsu produkta izpēti un, gadījumā, ja tas saturēs kādas vērtīgas uzturvielas, sniegsim priekšlikumus to veselīgo īpašību izcelšanai un attēlošanai uz marķējuma. Piemēram, zemāk attēlotā jogurta marķējumā norādes par kalcija un vitamīna C daudzumu, uzsverot produkta veselīgumu un Jūsu produkts  izcelsies uz līdzīgu produktu fona.

marķējums, uzturvērtība, pārtikas produkta iepakojums

Яндекс.Метрика